home | office | projects | contact

Adaptable Collectives

Four Courtyards

Polder Salad

Architype

Doughnut House

Begegnungsraum

Fold Me

0803_concept.jpg

 

< 1 2 3 >

Doughnut house is a project for the renovation of a 1950’s gallery apartment originally designed by Harry Nefkens. The original cellular plan did not take advantage of the location of the apartment at the end of the gallery - which has the advantage of not being passed by other residents. Consequently the living space did not receive any sunlight in the evening. The cellular plan was also not suitable for contemporary living - the kitchen isolated and remote from the other living spaces, an undersized bathroom and no space for home working.

The flexibility of the concrete construction system however, with very few fixed elements, allowed for the transformation of the plan into one that takes advantage of the sunlight and views and is more suited to contemporary living. The five main living spaces are arranged in a semi-open plan arrangement around a new services core.